ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

drapeau-allemagne drapeau-espagne drapeau-grande-bretagne drapeau-grece drapeau-portugaldrapeau-france

click-biographieDj, remixer, μουσικός, παραγωγός, εταιρειάρχης και πάνω από όλα showman, ο Παριζιάνος Dj Click, είναι ένας αλχημιστής του ήχου, δημιουργός μίας μοναδικής worldtronica, ή αν θέλετε ethnodigital folk, εκεί όπου η παράδοση συναντά την τεχνολοχία και όπου οι αρχαίοι ήχοι συναντούν το σήμερα και προτείνουν με ευρυματικό τρόπο το μέλλον.

Ο δρόμος των τσιγγάνων, από το Ρατζαστάν της Ινδίας ως τα Βαλκάνια και την Ανδαλουσία, είναι βασικό σημείο αναφοράς, όπως και ο αραβικός κόσμος, ιδιαίτερα ο βορειοαφρικανικός, με επιρροές και από μυριάδες άλλες μουσικές του πλανήτη, με πιο τελευταία την ενασχόλησή του με το ρεμπέτικο. ÅNΟλα αυτά, σε καλοζυγισμένα παντρέματα με groovy breakbeats και electronica.

Έχει κυκλοφορήσει μία ντουζίνα δίσκους, συνεργαστεί με εντυπωσιακούς σε αριθμό και στυλιστική γκάμα διεθνείς καλλιτέχνες (από τους Κορεάτες Dulsori, τον Βραζιλιάνο Marcelinho Da Lua, την Ρουμάνα τσιγγάνα ερμηνεύτρια Rona Hartner, τους τσιγγάνους Dhoad από το Ρατζαστάν, τους Μαροκινούς Gnawas της Essaouira και τους Hamadcha της Fez, τον Γαλλοτυνήσιο Smadj, τους Βέλγους Va Fan fahre, τους Ούγγρους τσιγγάνους Parno Graszt και τον Έλληνα ουτίστα Γιάννη Παπαιωάννου. Τα remixes του περιλαμβάνουν αμέτρητους καλλιτέχνες όπως Manu Chao, Nicolette, Warsaw Village Band, Mahala RaiÅN Banda, Burhan OÅNcal, Boogie Balagan, La Caravane Passe, Watcha Clan Rachid Taha κ.α., ενω παράλληλα, δικά του κομμάτια έχουν ρημιξαριστεί από τους Transglobal Underground έως τον δικό μας Stratman. Έχει εμφανιστεί σε κορυφαία κλαμπ, συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ σε κάθε γωνιά της γης (Womex, Σεβίλλη 2006, Babel Med, Μασσαλία 2009, AWME, Μελβούρνη 2011, ApaMM, Ουλσάν 2012, Medimex, Μπάρι 2012, Porto Musical, Ρεσίφε 2013, Musik Week, Βερολίνο 2013, Sound of the Xity, Πεκίνο 2014), από την Νότια Κορέα ως την Βραζιλία, από τα Βαλκάνια ως την Αυστραλία, από την βόρεια Αφρική ως την Ιαπωνία.. εξαπλώνει το μουσικό του στυλ, κάνοντας σώματα να μιλάνε.

Η μουσική του έχει ακουστεί και σε ταινίες του διεθνή κινηματογράφου όπως Auf der anderen Seite / De l’autre co^teÅL (Fatih Akin) Children of Men (Alfonso CuaroÅLn)

djclick-bio-1

djclick_bio2

http://www.djclick.fr
contact@nofridge.com

 

 
 
previous next
X